Lasse Wierup ställde den rätta frågan

Jag hade tänkt ta ett uppehåll under jul och nyår med denna blogg. Nu börjar det bli tråkigt med all ledighet. Därför ett kort meddelande.

Lasse Wierup ställde den rätta frågan i dagens I lagens namn, ”kommer närpolisreformen att lyckas denna gång?”. Han frågor också om verkligen 1990-talets lösningar, närpolis, löser 2010-talets problem med att exempelvis kriminella nätverk styr delar av lokalsamhället i utsatta områden. Ett mycket tänkvärt avsnitt av I lagens namn i P1.

För den som samlar på kuriösa uttalanden från Beatrice Ask om polisen är programmet en högtidsstund. Hon har som bekant är kastat sig mellan att vara ”besviken” på polisen till att säga att ”vi har världens bästa polis” och till det lägger hon nu uttalandet att polisen är ”trög”. Om det inte var så att frågan är så viktig, polisverksamheten, skulle man skratta men nu blir det mest tragiskt.

Jag återkommer med en längre kommentar om polisen i lokalsamhället när jag fått upp ångan igen efter ledigheterna.

 

Please like & share: