Framtidsfursten

Warning: Undefined array key "sfsi_rectfb" in /customers/0/e/1/polisprofessorn.se/httpd.www/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 219

Vissa tycker att jag varit tyst allt för länge nu. Jag kommer att bättra mig när jag fått färdigt uppföljningen till min bok Svensk polis.

Det har kommit två intressanta böcker: Micael Björks Den stora polisreformen och Hanne Kjöllers En svensk tiger. Jag har inte läst någon av dem ännu. Återkommer när jag gjort det.

Såg däremot intervjun med Kjöller i anledning av boken i SVT:s God morgon. Efter det följde en ”debatt” om tystnadskulturen inom Polisen, medverkande Lena Nitz och Dan Eliasson. Slog mig då att Dan Eliasson borde ges ett nytt namn. Varför inte kalla honom för framtidsfursten! Allt ont ligger i det förgångna och bara den underbara reformen får verka kommer alla problem att lösa sig.

Jag lovar att bli klar med mitt ”supplement” till Svensk polis snart. I den figurerar framtidsfursten flitigt. Jag har nog fått kläm på hur han och hans gelikar tänker utifrån public value, medborgarlöften, processorientering, Lean, förändringsledning etc.

Please like & share: