Det har varit tyst ett tag …

Warning: Undefined array key "sfsi_rectfb" in /customers/0/e/1/polisprofessorn.se/httpd.www/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 219

Det har varit tyst ett tag på denna sida. Jag håller på och skriver på ett supplement till boken Svensk polis – Pusselbiten som inte passar in. Syftet med supplementet är att skildra tiden efter 1 januari 2015.

Förutom det håller jag på att granska vad reglerna i rättegångsbalken om så kallad primärutredning enligt 23 kap. 3 §, en polismans möjligheter att hålla förhör och vidta andra utredningsåtgärder innan förundersökning hunnit inledas, påverkas av den nya organisationen. På samma sätt är jag intresserad av så kallade 24:8-förhör när någon gripits påverkas av den nya organisationen.

En farhåga som jag har, den kan vara felaktig, är att de större avstånd som uppstått genom regionindelningarna gör att en viss tveksamhet uppstår vid gripanden eller när en utredningsåtgärd ska vidtas.

Den som har något att berätta för mig om exempelvis 24:8-förhör idag och hur de sköts får gärna höra av sig: bo.wennstrom@jur.uu.se eller bowen@bowennstrom.se

 

Please like & share: