Dags att börja lyssna

Warning: Undefined array key "sfsi_rectfb" in /customers/0/e/1/polisprofessorn.se/httpd.www/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsiocns_OnPosts.php on line 219

Bara var tredje polis tror att polisreformen ska leda till att Polisen fungerar bättre, enligt en undersökning som Polisförbundet låtit Sifo göra. Man kan bara hoppas att nya polisledningen tar till sig detta och förstår vad det innebär för reformen. Genomförandekommittén och vår tidigare justitieminister trummade envist ut att reformen byggde på en bred dialog. Som jag visat tidigare gjorde man inte skillnad på ”förankring” och ”dialog”. Man har också avfärdat all kritik med att oro är naturligt vid förändringar. Detta sätt att klappa folk på huvudet och förminska dem måste upphöra. För handen på hjärtat, vilka är det som sitter inne med den djupaste kunskapen om polisarbete? Jag för min del är jag säker på att de poliser som svarat på Polisförbundets och Sifos enkät sitter inne med en hel del kunskaper som måste tas till vara bättre. Reformen står och faller med detta.

I övrigt hänvisar jag till min artikel i Polistidningen förra veckan, Tre röd paket med guldsnöre, där jag tog upp hur man ska göra för att få med sig personalen. Det var min julklapp till Dan Eliasson.

Please like & share: