På spaning efter en polispolitik

I senaste numret av Axess har jag skrivit en artikel om konsekvenserna av avsaknaden av en riktig polispolitik.

Jag skriver bland annat så här i inledningen:

Man skulle kunna tro att en verksamhet som är så betydelsefull som polisverksamheten har fått stort utrymme i de politiska partiernas idédiskussioner, åtminstone när stora polisreformer genomförts. Men reformen 1965 föregicks inte av någon djuplodande diskussion och den reform som nu sjösätts har likaså passerat lugnt genom det politiska maskineriet. På 1960-talet var rikspolitikerna mest bekymrade över om deras egna hempolisdistrikt skulle finnas kvar efter förstatligandet.

Jag beskriver sedan utvecklingen från 1960-talet och fram till idag när det gäller avsaknaden av en samlad polispolitik.

Läs hela artikeln här:

Klicka

Please like & share: